Wednesday, December 1, 2010

TeddyBear Mittens/ Karukäpad

TOPPIDEGA KINDAD

Ühed maru soojad paksud voodriga talvekindad ehk karukäpad. Miks karukäpad? Täpset nimelugu ei mäleta, aga… . Aeg oli siis, kui olin väikene ja lippasin haljal rohelisel aasal, taevakõrgus oli hele-helesinine, keset lillevälju ja liblikaparvi. Tegelikult siiski oli ikka marutalvine aeg- mäekõrgused lumevallid, korralik miinus kraad paukuva pakasega ja kodukootud karupüks-kampsun vammus seljas. Käes aga vanaema kootud paksud kindad. Rohelised- valgete täppidega. Nimetasime neid karukäppadeks, sest nad olid nii suured, paksud, soojad- nagu karukäpp. Nagu pildilt näete- lapse käsi on suure kinda korraliku voodri sees.



Laps valis värvid. Tüdruk, kelle jaoks eksisteerib ainult sinine ehk sinised riided, tahtis nüüd roosat värvi kindaid. Väiksem tüdruk endiselt tunnistab ainult punast. Lemmikvärvid. :)



Siit endapoolne teostus. Lambavillased maavillased heleroosad kindad valgete täppidega. Voodriks kootud valge lõnga narmad.



So, I knitted mittens. They had part in my childhood. Firstly I had those kind of mittens, when I was a litte girl. My Granny knitted mittens for me like these, but green ones with white dots. They were very, very, very warm. We called them TeddyBear mittens, because they were very big, like bear paw. Winter is very cold and my litte girl needed mittens. With help of some notes that Granny wrote for me, I knitted a pair of TeddyBear mittens. Pink ones with white dots. At the same time I knitted cover part, I feathered inside with white yarns.



Yarn: Wool (white and pink) and the yarn You’ll see on the pictures, big skein of white.
Needles: 1,5
Pattern and design my own, flashback.


Welcome back!
Ootan Teid taas külla!

12 comments:

  1. Vahvad paksud kindad, nende sees tillukesed käekesed küll külmetama ei hakka. Väga aeganõudev töö on selliseid teha...ma arvan, aga tulemus ju vaeva ka väärt. Ilusat advendiaega!

    ReplyDelete
  2. Aitäh!
    Materjali nõuab küll. Mis aga ajasse puutub, siis sellised aeganõudvad nokitsemised-nabistamised mulle istuvadki. Mõnus.

    ReplyDelete
  3. Nii ilus foto see pisikese käekesega! Täitsa huvitav, sellised kindad olid mul juba ununenud, kuigi kandsin seest narmastega käpikuid lapsena ka ise. Mul just väike tüdruk ükspäev kurtis, et käed külmetavad labakinnaste sees, sest kindad on seest õhku täis. Nii pehmed narmad, pilvekindad-karukäpad:)

    ReplyDelete
  4. Vou! Nendega karukäppadega juba külm ei hakka!

    ReplyDelete
  5. Minulgi olid sellised toredad ja soojad kindad lapsepõlves!
    Peab oma lastele kah kuduma
    Tänud meelde tuletamast, et lihtsamalt kui fliisist vooder õmmelda saab ka!

    ReplyDelete
  6. väga head kindad, aga kuidas neid kootakse, kas Sa ise mõtlesid välja või on ka viide sellele kuskil. Pildilt saab aru nagu kood neid koos, välja lugesin ka et sisemine osa on narmastega...

    ReplyDelete
  7. Paistavad tõeliselt soojad ja nunnud on ka!

    ReplyDelete
  8. Tõeliselt armsad kindad. Ja kindlasti supersoojad. Peaks oma omalegi sarnased käpad kuduma. Mitme kordsed aasad on sisse tehtud?

    ReplyDelete
  9. Mõnusalt soojad ja värvid nii ilusad. :))
    Mäletan selliseid endagi lapsepõlvest. :)

    ReplyDelete
  10. Aitäh! :) Nii et, kallid sõbrad, kodarad kätte ja kuduma. ;)

    Kinnaste teguviisist. Enamuses üks suur meenutamine ja jalgratta leiutamine. Juhendit ega viidet raamatule või web-aadressile mul ei ole. On üks vanaema antud paberileht, millele ta kirjutas: Toppidega kindad: Topp: ümber sõrme keerata 2-3 korda ja kududa läbi silma, kinnitamiseks kududa läbi eelmisest aasast, siis ei harune.

    Katsetasin ja püüdsin meenutada, kuidas vanaema toppe tegi, mis lõngaga, kuidas jooksid- sõrme pealt v alt, kuidas läbi kududa aasast.... ja sain omaloominguna tehtud. Kas aasade mõttes ja teostusviisis on nö raamatu järgi õigesti tehtud- ei tea. Paar aastat tagasi kudusin esimest korda- kinnituseks võin öelda, et toonastel kinnastel topid ei hargnenud ja käed olid kindas soojalt. Ka praegustel- narmad on tugevalt kinnitatud ja kinnas koost ei lagune.

    Kuigi- olen näinud blogides pilte, et kootakse aasasid (narmaid)- ju kuskil ikka juhendeid on.


    Margit K. Aasad on kolmekordsed. :)

    ReplyDelete
  11. Očeņ milie i teplie varežki!!!! Ja tak ne umeju...

    ReplyDelete